ARC Academy

Стартирала своя живот през 2019 година, ARC Academy отвори широко вратите пред желаещите да превърнат своето хоби (играенето на игри) в потенциален път към професионално/кариерно развитие.

Позволи на суровия потенциал, притежаван от талантливи младежи, да влезе в коловозите на консистентното развитие. Позволи на въпросните талантливи младежи да са готови да направят следващата крачка – да влязат с пълна сила в гейм индустрията. Някои от тях вече го направиха.

Най-общо казано в ARC Academy студенти учат как да разработват игри, как се изграждат брандове, как да превръщат идеите си в работещи проекти. Как да творят. Тя и затова е творческа академия – защото се фокусира върху развитието на уменията и таланта на младите, както и в подготовката на нишови за различни индустрии дисциплини.

Зад ARC Academy стои млад и изпълнен с енергия екип, както и преподавателското звено, което определено не е за подценяване – в случая говорим за лидери на най-големите български студия за създаване на развлекателен софтуер (Ubisoft, Gameloft, Creative Assembly Sofia, Snapshot Games и др.).

Трябва да допълним, че програмите в ARC Academy включват и дисциплини, различни от гейм-разработка. Повече информация за случващото се в работилницата на академията с днешна дата ще откриете на следния адрес.

Последни новини за ARC Academy

41