Creative Assembly Sofia

За Creative Assembly Sofia като студио можем да напишем планина от текст, но в този сбит обзор на важния наш партньор ще се придържаме към настоящето. Което, апропо, е повече от розово.

За кратък период от време (студиото в текущия му вид съществува от 2017 година), под управлението на талантливото трио Georgi Dinchev, Ivan ‘Jovanie’ Kanev и Maya Georgieva, Creative Assembly Sofia се превръща в лице на успеха за индустрията в България. Междувременно създава 3 от DLC-тата на Rome II: Empire Divided, Desert Kingdoms и Rise of the Republic, а впоследствие компанията майка дава зелена светлина за самостоятелен проект на българското студио – Total War Saga: TROY.

Към момента екипът на CA Sofia се е специализирал в създаването на продукти в особено популярната вселена Total War. Последната като бранд е еталон за стратегическа игра и развива популярния PC жанр в продължение на десетилетия.

Трябва да отбележим, че Creative Assembly Sofia работи под шапката на легендарния разработчик и издател SEGA (Sonic the Hedgehog серията, Alien: Isolation, Yakuza серията и много други). Японската компания нееднократно е заявявала, че държи много на българските таланти, съставляващи родното подразделение на Creative Assembly.

На този етап очакваме с огромно нетърпение премиерата на Total War Saga: TROY (защо не и през 2020?), а кой знае, може би един ден в България ще бъде създадена и следващата голяма Sonic игра? Повече информация можете да откриете в официалния уебсайт на компанията.

Последни новини за Creative Assembly Sofia

41